Skip to content

september, 2019

15sep10:0014:45Familie- en Nakomelingendag

Meer

Evenement informatie

Uitnodiging Familiedag 15 september

Locatie KC Nieuwegein, aanvang 10.00 uur, Galecopperzoom 3, 3437 PJ Nieuwegein

Een dag, die niemand mag overslaan!

Tijdens de komende familiedag in Nieuwegein is er een keur aan activiteiten voor mens en hond georganiseerd. Wij kunnen voor elk wat wils aanbieden. Eén ding is zeker: U zult zich geen seconde vervelen. Naast een aantrekkelijke locatie met voldoende gelegenheid om lekker bij  te kletsen met een bakkie of een frisje is er een uitgebreid programma dat behoorlijk compleet is.

Om het overzichtelijk te maken, zal er een plattegrond zijn, met de locaties van de verschillende activiteiten. U krijgt deze bij de infostand bij entree van het terrein. Daar kunt u ook direct loten kopen voor het rad van fortuin, de prijzen bewonderen en een eventuele gemiste Au Courant bemachtigen.

De Activiteiten:

 • Keuring nakomelingen van nestjes, die geboren zijn tussen 1 april 2018 en 31 maart 2019 (deelnemers hier aan zullen apart door hun fokker worden benaderd)
 • Rad van Fortuin: Elk uur worden een paar prachtige prijzen verloot. 1 keer een lot gekocht, bij alle trekkingen geldig!
 • De Korte Racebaan. Jaarlijks een groot succes, waarbij de honden d.m.v. aansporing het snelst aan de overkant kunnen komen. Leuk voor jong, maar zeker ook voor oud!
 • Voor de allerkleinsten is er als altijd het springkussen en de kleurplaten.
 • Er is een fotograaf, die uw hond, al dan niet met u erbij op de foto zet. Een aantal grappige accessoires zijn voorhanden, dus uw hond met pet op of pruik is allemaal mogelijk.
 • Een snoepzoekspel, genaamd ‘de Ballenbak’ voor hilarische momenten.
 • NIEUW!!
  Keuring van alle aanwezige honden, al dan niet ‘geholpen’, te oud, langpoot of anderszins, waarom ze niet of nooit hebben geshowd (u kunt zich opgeven op de dag zelf, we zullen het een paar keer omroepen)
 • Snuffelen/speuren op diverse manieren. Er is een groot aanbod aan nieuwe speurspellen, zoals ‘balletje-balletje’ en ‘zakdoekje leggen’
 • Ook nieuw is het ‘Koekhappen’, maar dat merkt u vanzelf wel…
 • Er is een trimmersstand waar u terecht kunt voor advies en overleg.
 • En Last but not least en heel belangrijk voor alle petit eigenaren:
 • Oogonderzoek Petit Basset Griffon Vendéen

De gezondheidscommissie van de vereniging heeft een oogspecialist geregeld, Dr Stades, voor de belangrijkste standaard oogtest bij de Petit Basset. Getest wordt op o.a. MPP, cataract, distichiasis, lensluxatie en méér. Een werkelijk compleet oogonderzoek om te inventariseren op erfelijke of gevaarlijke oogziekten. De gezondheidscommissie wil dit graag in statistieken verwerken en in kaart brengen. Maar het belangrijkste is dat het voor de eigenaren goed is om te weten dat een dergelijke aandoening in een vroegtijdig stadium ontdekt wordt en er preventief oogzorg (bv. druppels)  gegeven kan worden.
De test kost normaal € 60,- per hond. Vanwege het grote belang draagt de vereniging daar graag aan bij en vraagt een bijdrage van slechts € 25,- van de leden die hier aan deelnemen. De rest betaalt de vereniging. Maak hier dus gebruik van petit eigenaren! Er zijn al een aantal aanmeldingen, maar er kunnen er veel meer bij. Het is wel noodzakelijk om u hiervoor apart aan te melden. Wanneer u dat doet via onderstaande button, krijgt u een mail, waarin alle nadere informatie staat. Hoe het tijdstip van de test tot stand komt, wat u mee moet nemen (stamboom, registratiebewijs) en hoe u de eigen bijdrage van € 25,- kunt voldoen. Méér informatie bij gezondheid@griffonvendeenrasvereniging.nl

Laat weten of je komt via activiteiten@griffonvendeenrasvereniging.nl en als je aan het oogonderzoek wilt meedoen naar gezondheid@griffonvendeenrasvereniging.nl

Tijden

(Zondag) 10:00 - 14:45

Laat een reactie achter

luctus ipsum adipiscing at sed Aenean Sed pulvinarScroll To Top
X